måndag 21 mars 2011

Utflyktsdag & Trädgårdsdag

Nej, lördagen blev ingen trädgårdsdag utan en utflyktsdag till nordvästra skåne och kullen. Vi började med tågmuseét i Ängelholm. Ett litet gulligt muséum väl värt ett besök. Den något försenade lunchen intogs på Jonstorps gästis. Nervösa över de fina linneservetterna och alla bestick gjorde vi allt för att minimera risken för plötsliga utbrott, men vi behövde aldrig hålla andan för köttbullarna satt som en smäck hos både liten och stor. Turen gick därefter vidare till Arild och väl framme i Arild bara njöt vi av den vackra omgivningen. Efter en stund suckade vi tungt och insåg att inte heller idag skulle någon skänka sitt hus till oss. Dottern ville ha glass men trots solens härliga avtryck var det inte många ställen som hade öppnat för säsongen. Istället fick förra säsongens glasspinne intagas på ica i Nyhamanläge. Vi fångade de sista solstrålarna i Viken innan turen hem tog oss söderut igen. Det är bara att summera dagen som helt fantastisk med bara glada miner och det är unikt när 2/4 av familjen är under 4 år!


Mölle by the sea

Söndagen bjöd på lite trädgårdsliv. Vilken fantastisk dag! Solen har visat sig från sin bästa sida och där helt ensam utmed häcken stod trädgårdens enda lilla snödroppe. Det var som en vacker solist på en stor scen med endast en strålkastare på sig. Jag har aldrig själv planterat tidiga lökar, men senare i år blir det helt klart en snödroppeinsats och då gärna de dubbla snödropparna som jag hittade på skånska trädgårdar. Syrén, Kaprifol och olvon knoppar sig fint utanför huset och igår kom även sågen fram. Det är något förlösande med att såga och förändra omgivningen. Skörden bestod av fem buskar taxus som bara åkte ner i farten! Planen som består av en skuggplats måste nu skyndas på när sågen bara gjorde som den ville.

En liten olvonknopp skådar vårljuser

2 kommentarer:

 1. Det lät som en rolig och mysig helg! ja, absolut måste du peta ner tidiga vårlökar till hösten. Snödropparna är så fina när de kommer. Min erfarenhet är att de dubbla är en aning senare än de enkla - varför vet jag inte... De står på samma plats hos mig så det måste vara att de dubbla är lite mer försiktiga. Rädda om sina kjolar?

  Ha en bra vecka!

  Kram Anna Vattenkanna

  SvaraRadera
 2. Skönt att höra att utflyckten gick bra. Vet att det kan vara ett lotteri när barnen är med...

  Visst är det härligt att våren är här och man kan börja fixa hemma.

  Cilla♥

  SvaraRadera