fredag 4 mars 2011

Skånska Trädgårdar 2011

Då var invigningen av årets mässa avklarad och det är dags att göra en snabbanalys av skånska trädgårdar 2011. Visst är det är härligt med färg, blomsterprakt och lökar i olika former, men ett stygn av besvikelse sköljer ändå över mig när jag väntade på att få se något nytt och kanske lite galet. En tanke som slår mig är varför man inte kan ta ut svängarna lite mer och mötas över olika gränser när det gäller trädgård.

Några roliga undantag fanns det dock och dessa kommer jag att göra ytterligare djupdykningar i framöver. Jag pratade med många intressanta utställare och en hel del bilder blev tagna. Jag ska dock inte kasta allt för stor skugga över utställarna utan istället konstatera att lokalen var rent ut sagt bedrövlig. Ett godartat försök hade gjorts till att fånga mässans struktur och känsla, men nej man blir inte lycklig av att vandra runt i något som närmast kan jämställas med ett enormt förtält till husvagnen. Montrarna brottades dessutom med ljuset och de redan ljusa montrarna exponerades mer, medan de stackars montrarna som fått en plats i mitten av lokalen trevade i mörker och kanske rentav fångade in färre besökare på grund av detta.

Mässan är ändå ett ypperligt tillfälle att möta likar, fynda plantor, lökar och annat skoj till mässpris. Dessutom har Annika Christensen, otroligt duktig trädgårdsfotograf ordnat med bloggträff varje dag mellan 14-15 i Allt om Trädgårds monter. Mina fynd från mässan kommer naturligtvis att dyka upp i bloggen framöver.
1 kommentar:

  1. ja, nog vill man ha lite mer show - crazy - inspiration på en mässa. Det gamla vanliga kan vi ju så bra själva eller hur;-)? Vissa små godbitar fanns det dock - bl a ostkroksgolvet och blomstervoffsen...lite mera wawawawhom vill man ju ha! lite nytt rent produktmässigt men ...

    Kram Anna Vattenkanna

    SvaraRadera