lördag 2 april 2011

Loppislördag & Växthusdrömmar

Tog en loppislördag och drog med barnen runt halva skåne. Det är kul att ha med barnen på loppis för det är inte lika varsamt som i en riktig affär. Det blev några småfynd och alla var goda och glada. Idag har vi hällt mullen över champinjonerna så nu ska de få stå ifred i tre dagar innan vi tar nästa steg. Eftermiddagen i skåne bjöd på hela 16 grader! Fantastiskt jag satte liljor, löjtnandshjärta och blåklint. Vi får väl se vad som behagar att tittar upp först. Dagens utflykt tog ut sin rätt på både stor och liten och utevistelsen tog slut efter att jag fann min 1,5 årige son sovande på en liten gräskulle i trädgården!

Oh om man ändå hade bara ett litet växthus. Jag blir helt galen av alla glassiga annonser från olika tillverkare som dimper ner i brevlådan så här års. Vår tomt är dessvärre överbyggd så vi får inte sätta upp så mycket som 1 cm extra. Drömmen förut var ett klassikt engelskt vitt växthus med murgrund men Vansta trädgård har även tagit fram vackra i trä som hade gått i harmoni med vårt trädäck i lärk. Jag har dock tittat på lite mindre varianter mot vägg som skulle kunna bli ett alternativ längre fram. Kerstin i Garpenberg skickade in den nedersta bilden på sitt miniatyrväxthus till Allers trädgård. Hur gulligt som helst, allt i minformat som ett litet dockhus!


2 kommentarer:

 1. Underbara växthusbilder! Jag har en billig variant i mindre modell, men vill såååå gärna ha ett engelskt orangeri. Ska bara bli rik först!

  Cilla♥

  SvaraRadera
 2. Kan inte annat än njuta av bilderna! Vill ha!
  Härlig blogg, ska kika runt en stund till hos dig!

  Kram Ellinor

  SvaraRadera